floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui


Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

26 de ani de cooperare între Republica Moldova şi Organizaţia Naţiunilor Unite

26 de ani de cooperare între Republica Moldova şi Organizaţia Naţiunilor Unite
La 2 martie 1992 Adunarea Generală ONU a adoptat Rezoluţia prin care Republica Moldova a devenit membru a Organizaţiei Naţiunilor Unite.
 
Prin exercitarea calităţii de membru, Republica Moldova a reuşit să se afirme ca actor angajat plenar în realizarea obiectivelor organizaţiei în diverse domenii, precum dezvoltarea durabilă, menţinerea păcii şi securităţii internaţionale, respectarea drepturilor omului ş.a.m.d.
 
Republica Moldova şi-a adus aportul de-a lungul anilor prin experţii săi şi continuă să deţină statutul de membru într-o serie de organe elective importante ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, cum ar fi Comisia pentru Populaţie şi Dezvoltare, Comisia pentru Dezvoltare Socială, Comitetul împotriva Torturii, Consiliul Economic şi Social ONU.
 
La ora actuală, peste 20 de agenţii specializate, fonduri şi programe au oficii la Chişinău, care au asistat şi continuă să sprijine autorităţile naţionale în promovarea reformelor în cele mai diverse sectoare ale economiei naţionale.

Pe parcursul celor 26 ani de activitate în cadrul ONU, un rol important în promovarea intereselor şi priorităţilor naţionale îl are Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europe împreună cu  misiunile ţării noastre acreditate pe lângă organizaţie şi oficiile sale la New York, Geneva şi Viena, contribuind la avansarea continuă a dialogului cu forumul universal.
 

 

 

Activitatea curentă a ambasadei

 • “MărțiShop 2018”

  La data de 11 martie curent, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie a organizat evenimentul cultural și de caritate “MărțiShop 2018”. • A 70-a aniversare a Organizației Maritime Internaționale

  La 06 martie curent, a avut loc o ceremonie solemnă la sediul Organizației Maritime Internaționale (IMO) cu participarea Reginei Marii Britanii. • LIBERALIZAREA REGIMULUI DE VIZE DINTRE REPUBLICA MOLDOVA ȘI FEDERAȚIA SAINT KITTS ȘI NEVIS

  La data de 2 martie curent, la Londra, dl Vilen Murzac, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei și Excelența Sa Dr. Kevin M. Isaac, Înalt Comisar al Guvernului Federației Saint Kitts și Nevis au semnat Acordul dintre Republica Moldova și Guvernul Federației Saint Kitts și Nevis privind abolirea regimului de vize pentru posesorii pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare.Anunţuri

 • Conferința Globală a Turismului Vinicol

  Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO). • Tony Hawks premiat pentru munca depusa în Moldova

  Actorul și comediantul britanic Tony Hawks a primit "Medalia Imperiului Britanic" din partea M.S. Regina Elisabeta a II-a.