floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui


Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Noutăţi

Ministrul Tudor Ulianovschi s-a întâlnit cu Directorul Executiv al Senatului Economic European

Ministrul Tudor Ulianovschi s-a întâlnit cu Directorul Executiv al Senatului Economic European
2 martie, Chișinău – Atragerea investițiilor și dezvoltarea potențialului turistic al Republicii Moldova, crearea unei infrastructuri atractive atât pentru conaționali, cât și pentru oaspeții de peste hotare sunt unele din direcțiile prioritare ale Guvernului. Declarația a fost făcută astăzi de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu Directorul Executiv al Senatului Economic European Michael Ernst Jäger.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii asupra situaţiei din ramura turismului și rolul acesteia în economia naţională, în promovarea valorilor naționale, atestând o creştere semnificativă a interesului cetățenilor străini fața de țara noastră, în special în perioada desfășurării unor evenimente naționale, cum ar fi Festivalul ”Mărțișor”, Ziua Vinului, etc.

În context, Tudor Ulianovschi și Michael Ernst Jäger au convenit asupra organizării unei vizite informaționale în țara noastră a membrilor Senatului Economic European, fapt care va contribui la dezvoltarea ramurii turismului, inițierii unor proiecte investiționale în domeniul respectiv.  

În scopul dezvoltării unor relații de parteneriat cu țara noastră, Michael Ernst Jägera avut întrevederi cu Directorul General al Agenției Turismului și cu conducerea Asociaţiei Naționale pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM).

Michael Ernst Jäger efectuează o vizită în Republica Moldova la invitația șefului Diplomației moldovenești,  urmare contactelor stabilite în marja vizitei ministrului Ulianovschi in landul Bavaria, care a avut loc în ziua de 18 februarie 2018.

Notă: Senatul Economic European (SEE) reprezintă un grup de asociații comercial-economice, cu un succes deosebit în afaceri, lideri de piață în domeniile lor de activitate. La moment, în Uniunea Europeană, SEE este punctul central al rețelei care cuprinde mai mult de 1 milion de întreprinderi partenere.

 

 

Activitatea curentă a ambasadei

 • “MărțiShop 2018”

  La data de 11 martie curent, Asociația Moldovenilor din Marea Britanie a organizat evenimentul cultural și de caritate “MărțiShop 2018”. • A 70-a aniversare a Organizației Maritime Internaționale

  La 06 martie curent, a avut loc o ceremonie solemnă la sediul Organizației Maritime Internaționale (IMO) cu participarea Reginei Marii Britanii. • LIBERALIZAREA REGIMULUI DE VIZE DINTRE REPUBLICA MOLDOVA ȘI FEDERAȚIA SAINT KITTS ȘI NEVIS

  La data de 2 martie curent, la Londra, dl Vilen Murzac, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei și Excelența Sa Dr. Kevin M. Isaac, Înalt Comisar al Guvernului Federației Saint Kitts și Nevis au semnat Acordul dintre Republica Moldova și Guvernul Federației Saint Kitts și Nevis privind abolirea regimului de vize pentru posesorii pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare.Anunţuri

 • Conferința Globală a Turismului Vinicol

  Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO). • Tony Hawks premiat pentru munca depusa în Moldova

  Actorul și comediantul britanic Tony Hawks a primit "Medalia Imperiului Britanic" din partea M.S. Regina Elisabeta a II-a.