floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soarelui


Centrul de Apel

Politica economică externă Products of Moldova Airmoldova
Mass Media din Moldova

Anunţuri

Forumul Moldo-Britanic al organizațiilor de caritate

La 12 mai 2014 la Londra s-a desfășurat Forumul Moldo-Britanic al organizațiilor de caritate la care au participat 17 instituții în domeniu.

De asemenea, la lucrările Forumului au participat dnii Iulian Fruntașu, Ambasadorul Republicii Moldova în Marea Britanie și Irlanda de Nord, Phil Batson, Ambasadorul Marii Britanii și Irlandei de Nord de la Chișinău, precum și dl Victor Lutenco, Șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora.

Participanții la Forum au dezbătut mai multe probleme practice cu privire la acordarea asistenței grupurilor vulnerabile în Republica Moldova, provocările activității în domeniul protecției sănătății, probleme de educație și incluziunea orfanilor, precum și activitatea organizațiior de caritate la nivelul comunităților locale pentru a crea condiții de incluziune a grupurilor defavorizate.

Reprezentanții organizațiilor de caritate au decis asupra unei coordonări sporite a activităților în domeniu prin intermediul mai multor mijloace, crescând transparența și efiența eforturilor depuse.

Forumul a fost găzduit de către Compania Endava, iar la desfășurarea evenimentului și-au adus aportul mai multe organizații, precum Vatra, Child Aid și Biroul pentru Relații cu Diaspora.

Activitatea curentă a ambasadei

 • Comemorarea Holocaust-ului

  La 26 ianuarie, Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei a participat la Comemorarea anuală a victimelor Holocaustului la Muzeul Imperial al Războiului din Londra. • Vizita Președintelui Parlamentului la Londra

  În perioada 11-12 decembrie curent, dl Andrian Candu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, a întreprins o vizită la Londra. • “Colindăm și Donăm” 2017

  Echipa Ambasadei a participat pe data de 10 decembrie curent, la a IV-a ediție a evenimentului “Colindăm și Donăm”, organizat de Asociația Moldovenilor din Marea Britanie.Anunţuri

 • Conferința Globală a Turismului Vinicol

  Republica Moldova a fost desemnată ”Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, în contextul găzduirii în premieră a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, în perioada 20-23 septembrie 2018, sub egida Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO). • Tony Hawks premiat pentru munca depusa în Moldova

  Actorul și comediantul britanic Tony Hawks a primit "Medalia Imperiului Britanic" din partea M.S. Regina Elisabeta a II-a.